Dryck

Till vår goda och vällagade mat tycker vi om att erbjuda det som andra inte har och rekommenderar våra gäster följande drycker till maten:

Söderarmssnapsen

mat5Söderarmssnapsen har vi haft sedan vi började vår verksamhet. Den är framtagen av en snapsälskare och Lotta, vår kock,  blandar och kryddar den efter vårt egna recept. Det roliga är att två kryddor har vi själva på ön – malört och rönnbär. Den är mycket populär. Den är mild i smaken, varför den passar till de flesta maträtter.

Söderarmsöl

SöderarmsölVårt huvudöl till maten heter Söderarm och är en mycket god ale med styrkan 5,2%. Det bryggs på Västergårdens bryggeri i Roslagsbro, Norrtälje kommun.

“Maltig, något fruktig smak med inslag av torkade aprikoser, knäckebröd, citrus och tjärpastill. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till husmanskost. – Systembolaget”

Anderssons öl

Anderssons beerlAnderssons öl har i och för sig andra, men det roliga är att Anngret heter Andersson i efternamn och skojar med att hon har eget öl!

 

Söderarm har eget vin från den lilla vingården Terravin som ligger i Malbouro distriktet ( norra delen på sydön ), Nya Zeeland. Vi importerar själva och är ensamanvändare i Sverige. Det vita är en sauvignon blanc och det röda en pinot noir.

För att kunna erbjuda vin med olika karaktärer och prislägen, har vi även vin från vinhuset Ropiteau i Borgogne, Frankrike. Det vita är en chardonnay och det röda en cabernet sauvignon – något kraftigare än pinot noir.

I övrigt har vi alltid champagne och under sommaren även rosévin.

Till våra måltider ingår alltid lättöl, bordsvatten, läsk och vårt egna Söderarmsvatten ( vanligt vatten tillverkat på Söderarm ).