Boken om Söderarm

Ända sedan jag kom hit 1999 har jag fascinerats av den lilla öns mångfacetterade historia. Jag började ta hand om gamla saker som vi hittade i alla bodarna. Drömmen blev ett museum och att kunna skriva ett häfte. Jag har läst massor av böcker och lyssnat på många, många människor. Museet blev verklighet 2012 efter det att jag hade fått lite pengar från Roslagens Sparbank. Pengarna använde jag till att skaffa hjälp till jobbet. Sedan återstod häftet. Tiden ville inte räcka till och åren gick. I november 2020 fick jag ett infall och ringde Magnus Ullman, som har skrivit många böcker med historisk anknytning och frågade rakt på om han ville hjälpa mig. Han sa ja!! I januari 2021 satte vi igång. Det blev intensivt arbete eftersom jag ville ha boken klar till sommaren. Det var ju inte bara att skriva, pengar måste ju också skaffas fram. Utom att skriva så bidrog Magnus med tryckning på sitt egna förlag.

Den blev klar och vi hade boksläpp 13 juni 2021. Tänk, nu fanns det även en bok som beskriver Söderarms brokiga historia. En bok med många bilder och mycket textinformation. Mycket material kommer från människors berättelser och bilder jag har fått från släktingar till de som har bott här ute.

Tänk att drömmen har blivit verklighet!! Stort tack Magnus